skip to Main Content

Wij, zo’n 25 kunstenaars, al dan niet met een psychiatrische achtergrond, vormen samen het kunstcollectief ‘Samen Sterk’. Wij zijn sinds 2010 een collectief en komen 4 keer per jaar bij elkaar om exposities en activiteiten door te spreken.

Een op de vijf mensen heeft wel eens te maken met psychische problemen. En het is van belang dat mensen met een psychische aandoening zelf zijn toegerust om hier mee om te gaan. Het collectief heeft als ambitie, dat er voor iedereen een gelijkwaardige plek in de samenleving kan en moet zijn. In ons werk laten we vooral onze talenten zien en de passie waarmee het gemaakt is. Wij vinden het leuk dat we de mogelijkheid krijgen om ons werk op verschillende locaties in Alkmaar en omgeving te exposeren en hiermee onze passie te kunnen tonen en daardoor tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan de beeldvorming over de psychiatrie.

Naast het exposeren bezoeken we als groep jaarlijks een museum of expositie. En af en toe organiseren we een mogelijkheid om samen te schilderen. Dit kan buiten zijn maar kan ook op een binnen-locatie gerealiseerd worden.

Er is een samenwerking met Stichting de Buitenkans. Zij biedt expositiemogelijkheden in ‘de Trog’ te Heiloo en heeft mede de website van ‘Samen Sterk’ gesubsidieerd.

Tevens verzorgt Internetbureau I-ConnecT kostenloos het onderhoud aan de website.

logo

Facebook

Volg ons ook op Facebook:

Facebook

Interessante websites

Nieuws over het collectief
16mrt 20
Kalender

Coronavirus informatie

De expositie wissel van 1 april is vanwege het Coronavirus uitgesteld.Alle wijkcentra zijn gesloten voor bezoekers.Blijf thuis, pak een kwast en leef je uit.

Lees verder
Back To Top