skip to Main Content
Maria van Delft

Ik ben geboren in Tilburg in 1951,en woon sinds 1973 in St.Pancras.

Ik ben in 2000 begonnen met schilderen en koos intuïtief voor olieverf. De warme kleuren en de mogelijkheid om met transparante lagen te werken maken dat ik nog steeds een uitgesproken voorkeur voor dit materiaal heb. Zoals in de hierbij afgebeelde doeken te zien is werk ik zowel figuratief als abstract, soms vanuit een reëel tafereel en een andere keer vanuit een basisopzet van kleur.

Vanuit datgene wat mij bezig houdt kies ik de kleuren die mij aanspreken. Daarna breng ik laag over laag de kleuren aan, afwisselend transparant of dekkend, totdat zich iets voordoet op het doek dat mijn aandacht vangt. Dit beeld werk ik verder uit tot een doek ontstaat met thema’s als ‘meisjes in de wind’ of ‘vogelvlucht’. Elke keer dat een doek op deze manier ontstaat, is het weer spannend om te ontdekken welk beeld naar voren komt. Ook in de abstracte  doeken werk ik vanuit de kleurlagen tot er een compositie ontstaat die mijn aandacht trekt en die ik graag verder wil uitwerken.

Chagall
Dames in paars
Dames in paars
Deur
Gebed
Geraniums
Helleborus
Ontvankelijk
Poppys
Van vorm naar licht
Verbinding
Verliefd
Vogels
Wolken
Back To Top