skip to Main Content
Kunst Cultuur Weekend 2016 21 T/m 22 Mei

Kunst Cultuur Weekend 2016 21 t/m 22 mei

Op 21 en 22 mei ben je van harte welkom bij het Kunst Cultuur Weekend 2016 te Oudorp (Alkmaar) van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Kunstcollectief  Samen Sterk is er bij!

Voor locaties; zie flyer.

Voor mobile gebruikers is de flyer niet te lezen, onderstaand tref je de expositie locatie’s op google maps, tevens het originele artikel van www.de-oever.nl.

Kunst Cultuur Weekend 2016 te Oudorp (Alkmaar)

Tijdens het derde weekend van mei (21 en 22 mei) presenteren ruim 40 beeldend kunstenaars hun werk in ateliers en expositieruimtes in en rond Oudorp. Toegang is gratis. Je kunt je oriënteren bij de overzichtstentoonstelling in het Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, waarna je de kunstenaars kunt gaan bezoeken.

De locaties zijn van 11.00 tot 16.00 uur geopend en op loopafstand van elkaar of bereikbaar met de gratis Kunsttaxi. Je wordt gastvrij onthaald bij de kunstenaars thuis of op bijzondere plekken, zoals Buurthuis De Wachter, het Witte Kerkje Op de Terp en A.F. Theater Vrij Zijn.

Kop KunstCultuurWeekend 2016

Kunstenaars
Inmiddels hebben ruim 40 beeldend kunstenaars aangegeven mee te willen doen met de overzichtsexpositie in Wijkcentrum De Oever, als ook met de kunstroute door Oudorp, Schermereiland en Ooievaarsnest.
De disciplines en soorten kunstwerken die te zien zullen zijn, zijn zeer divers. Zo kunt u straks gaan genieten van: allerlei schilderijen, keramiek, beelden, glaskunst, sierknipkunst, sculpturen, sieraden, wandkleden, lukki’s, mozaïek, viltwerk en nog veel meer.

Cultuurgedeelte
Maar ook het cultuurgedeelte is ruim en met afwisselende groepen goed gevuld. Optredens en demonstraties zijn te verwachten van: dansgroepen, mannenkoor, orkesten, vrouwenkoor, popkoor, accordeonorkest, jazz, muziektheater.
Met andere woorden: muziek voor iedereen dat reikt van renaissance tot bossanova, van barok tot swingend eigentijds.

Ook Anderson Farah (schilder, acteur en producer) van Theater en Gallery Vrij Zijn aan de Madame Curiestraat 2A in Alkmaar heeft zich aangesloten bij dit kunst- en cultuurweekend. Naast zijn schilderijen, die te bezichtigen zijn in zijn galerie en atelier, zal in het theater diverse optredens zijn van zijn cast. Zij zullen delen van de producties die de laatste jaren zijn opgevoerd ten gehore brengen. Ook zullen zij optredens verzorgen in de theaterzaal van Wijkcentrum De Oever aan de Amstelstraat te Oudorp/Alkmaar.

Houdt het weekend van 21 en 22 mei a.s. vrij in uw agenda.

Volg ons voor het laatste actuele nieuws op website: www.de-oever.nl en facebook www.facebook.com/KunstCultuur-Weekend-Oudorp

Meer informatie
kunstweekend@de-oever.nl

Locatie
Wijkcentrum De Oever
Amstelstraat 1, Oudorp (Alkmaar)
(072) 5117311

Zaal 1a: Expositie
Zaal 1b + podium: diverse live optredens
Ontmoetingszaal: Open Podium voor (muziek)optredens

En de kunstroute in de wijk (Oudorp, Schermereiland en Ooievaarsnest).
Plattegrond verkrijgbaar bij De Oever

(Bron: www.de-oever.nl)

Wijkcentrum De Oever

de Terp Oudorp

Buurthuis de Wachter

A.F. Theater Vrij Zijn Alkmaar

Back To Top