skip to Main Content
Groot Feest Voor Honderden Vrijwilligers In Grote Kerk Alkmaar

Groot feest voor honderden vrijwilligers in Grote Kerk Alkmaar

ALKMAAR – Veel vrijwilligers hebben er maanden naar uitgekeken. Maar vrijdag 2 oktober was het dan eindelijk zover. Van 16.00 tot 20.00 uur vond in de Grote Kerk het jaarlijkse feest voor Alkmaarse vrijwilligers ‘THNX!’ plaats. Het enthousiasme om deel te nemen aan het feest wordt steeds groter. Dit jaar waren de kaarten begin augustus al uitverkocht.
Wethouder Anjo van de Ven sprak namens de gemeente Alkmaar haar “ontzettende waardering” uit voor het vele werk dat vrijwilligers verzetten. “Vrijwilligers zijn zeer belangrijk en waardevol voor onze samenleving.” Het thema ‘Ontzettend Alkmaar’ benadrukt de onderlinge verbondenheid tussen alle kernen uit de gemeente en de wethouder was dan ook zeer verheugd dat er bij het feest enkele tientallen vrijwilligers uit de voormalige gemeenten Graft-De Rijp en Schermer aanwezig waren.
Honderden vrijwilligers kregen heel veel moois en lekkers uit de gemeente Alkmaar voorgeschoteld. Er werd genoten van de prachtige optredens van de band ZILK en Pop- en musicalkoor PopArt, ademloos geluisterd naar singer/songwriter Rosemarijn Strijker, er werd meegedanst met De Schermer Dansers en meegeklapt en meegezongen met het jubilerende Alkmaars Prachtkoor.
In de verwenruimte kon men zich laten masseren, werden er schoonheidsbehandelingen gegeven en kon men een kleurenanalyse krijgen. Er werd kunst bewonderd en gekeken naar demonstraties van allerlei activiteiten. Ook veel organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers lieten tijdens het door de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar georganiseerde feest hun waardering blijken voor de vrijwilligers door allerlei leuke en lekkere bijdragen te leveren.
De vrijwilligers zelf genoten van het feest. Velen zeiden bij het weggaan, dat ze zeker volgend jaar weer aanwezig zullen zijn. Of zoals iemand zei: “Wat was het weer fantastisch!”
Op de website van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (www.vcra.nl) zijn alle foto’s van het evenement terug te zien.

(Bron: Rodi )

Het kunstcollectief was er weer bij, hieronder een impressie.

Clipboard01 IMG_3399 IMG_3405 IMG_3411 IMG_3425 IMG_3437 IMG_8981 IMG_9013 IMG_9111 IMG_9117 IMG_9197 P1010731 P1010752

Back To Top