skip to Main Content
Expositie ‘de Oude Keuken’

Expositie ‘de oude keuken’

Vanaf dinsdag 8 maart exposeren we in ‘de oude keuken’ tot 8 mei met als onderwerp ‘bomen’, een hommage aan Henk-Willem Klaasen.

De expositie in De Oude Keuken is een eerbetoon aan Henk-Willem Klaassen, de initiator van het collectief. Bomen zijn hét terugkerend thema in zijn werk en het kunstcollectief laat in deze expositie hún kijk op bomen zien. Henk-Willem Klaassen exposeert dit jaar ook nog in De Oude Keuken.

Exposanten:

Naast Dirk Boerman, Gerard Plugge, Ruard Janssen, Marcus Taam, Inge Zoet, Hans Kluken en Bart van Wonderen zijn schilderwerken te zien van de volgende kunstenaars:

Bas van Hooff (1975) uit Alkmaar schildert met acrylverf op papier, hout en doek. Hij gebruikt vaak primaire felle kleuren geeft daarmee zijn schilderijen een grote herkenbaarheid en een duidelijk positief effect. Zijn favoriete onderwerpen zijn dieren en bloemen. Hij heeft bijvoorbeeld een hele serie gemaakt met poezen. Bas schildert sinds vier jaar en is autodidact.

Matthé Goedhart (Alkmaar, 1957) is zijn hele leven al met schilderen en tekenen bezig. Hij werkt veel naar model. De naakte mens boeit hem niet meer, daarom maakt hij nu portretten naar gekleed model. Vanaf zijn achttiende volgde hij drie jaar de kunstacademie in Amsterdam. Verder heeft hij een aantal cursussen bij Artiance gevolgd, waar hij veel naar model werkte. Momenteel werkt hij aan portretten en een boek.

Chanel Zwaan (1985) is een veelzijdig kunstenares uit Heerhugowaard. Vanaf zeer jonge leeftijd is ze al bezig met tekenen en schilderen op haar eigenwijze manier. Contrasten en een rijk gevoelsleven spelen vaak een hoofdrol in haar werken. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met gouache op papier. Naast het maken van schilderijen is ze de afgelopen jaren ook begonnen met grimeren in haar geheel eigen stijl. Regelmatig creëert ze van ongebruikelijke materialen kleding die samen gaat met haar opvallende manier van grimeren.

Arend de Kroon is in 1976 begonnen te schilderen, aanvankelijk zonder lessen te volgen. Vanaf 2000 heeft hij bij diverse bekende docenten een periode lessen gevolgd, zodat de ontwikkeling in stijlen en onderwerpen (meestal in olieverf) veelzijdig is te noemen. Affiniteit met de doelstelling ‘Stichting de Buitenkans’ en het landelijk initiatief ‘Samen sterk tegen stigma’, zijn de reden om aan te sluiten bij deze groep en te exposeren.Oude Keuken flyer

Wilma van Esch (1947) is opgegroeid in Eindhoven. In Arendonk (België) heeft zij een deeltijdopleiding genoten aan de kunstacademie. Zij heeft er drie jaar les gehad. Zij schildert voornamelijk
met acryl en gebruikt in de regel veel heldere kleuren. Haar kunstwerken zijn heel divers. Sinds twee jaar woont zij in Alkmaar en heeft les van Rina Snel.

 

 

 

 

De oude keuken vind je in:

Castricum
Oude Parklaan 117
www.deoudekeuken.net

Back To Top